• чт. апр. 25th, 2024

Избор на цветова палитра за гардероба от дамски дрехи

ByПетър Ангелов

ное. 23, 2022

В началото е голямо предизвикателство да попълните гардероба си от дамски дрехи по цветове, които си подхождат и лесно се съчетават, но много бързо ще разберете важността на внимателно подбраната цветова палитра от рокли, дамски блузи и панталони. Трябва да огледате добре цялото съдържание на гардероба си като създадете добра база от основни артикули като рокли, поли и блузи и допълващи се акценти, за да поддържате визиите си интересни.

Как да изберете цветове за дамските си дрехи?

Има няколко различни правила, които можете да използвате за създаване на цветова палитра, но най-лесният за старт е да изберете 3 или 4 основни или по-неутрални цвята и от 2 до 5 допълнителни цвята за разкош при всички дамски блузи, рокли и дънки например.

Използвайки своя собствен гардероб като пример, изберете си основни или по-неутрални цветове като: бяло, черно, сиво и морско синьо като за основни акценти или допълващи се цветове могат да са неутрално розово, ненатрапчиво синьо и като акцент само на места черешово червено като рокля в основен цвят и акцент червено.

Както ще разберете с времето, това ще направи доста лесно обличането ви по всяко време и за всеки повод, имайки спретнат вид и усещайки се цялостно дефинирана личност. Може да сте склонни към по-неутралните цветове за дрехи особено за дамски блузи и в това няма нищо лошо, дори напротив.

Основните цветове от палитрата дамски блузи

Основните цветове обикновено са една идея по-приглушени – те са основата на вашата структура, докато акцентиращите цветове от друга страна могат да бъдат по-ярки, по-живи, и дори крещящи като елегантна дамска блуза в светло зелено например. Една от целите на вашите опити за оформяне на всички дамски дрехи – от тениски и блузи с дълъг ръкав, до елегантни дамски рокли, всъщност е да разработите вашата лична палитра от цветове, която е универсална,когато става дума за комбиниране на различни дрехи от вашия гардероб.

Някои от нещата, които трябва да се запитате, са например кои цветове преобладават във вашия гардероб сега? Какви цветове всъщност обичате да носите най-често? Какви цветове подхождат на цвета на кожата ви? Всички отговори ще ви помогнат да определите вашата цветова палитра от дамски блузи, рокли, дънки, панталони, клинове, че дори и връхни дрехи.

Развихрете се сред палитрата от дамски дрехи

Добре е да започнете да разглеждате основните дамски дрехи от вашия гардероб. Кои от тях смятате за ключовите и в какви цветове са те? Представете си, че това са по-неутрални цветове като бяло, сиво, бежово и черно. От тук започнете да мислите за допълващите цветове на всички дамски блузи, рокли и поли. Какви дрехи отсъстват от гардероба ви? По-тънки като дамски тениски или по-дебели като пуловери? Едно бързо сканиране на вашия гардероб като си задавате тези два въпроса трябва да ви даде по-конкретна представа кои цветове искате да включите като акцентни при дамските блузи и панталони. Може би обичате да следвате тенденциите и играете картите си според модерните стилове или пък искате да запазите класическия стил при всички дамски дрехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *