• нд. май 19th, 2024

H&M С БЛЯСКАВО ЗАВРЪЩАНЕ НА MET GALA 2024

ByПетър Ангелов

май 7, 2024

На 6-ти май H&M се присъедини към най-голямата вечер на модната година – Met Gala. Awkwafina, Adwoa Aboah, Paloma Elsesser, Quannah Chasinghorse, Hari Nef и Stefon Diggs преминаха по червения килим, носейки ексклузивни модели на H&M.

 

Вътрешният дизайнерски екип на H&M, отговорен за ексклузивните колекции и H&M Studio, създаде ексклузивни визии, вдъхновени от тазгодишната тема на изложбата „Спящите красавици: Пробуждане на модата“ и гала дрескода „Градината на времето“. Вдъхновени от архивите на H&M от създаването си през 1947 г. и основавайки се на оптимизма и женствеността на модата от края на 40-те и 50-те години на миналия век, марката създаде драматични модели в меки, романтични нюанси.

 

Две визии от архивите на H&M, селектирани от специалната колекция Conscious Exclusive 2017 г., ще бъдат изложени в новото пролетно шоу. Избраните модели символизират емоционалната връзка, която модата има с естествения свят. Изложбата „Спящите красавици: Пробуждане на модата“ ще бъде достъпна от 10-ти май до 2-ри септември в Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк.

 

„Met Gala е културен феномен и страхотна възможност за H&M да покаже какво може да направи по отношение на модата по поръчка. Темата ни позволи да създадем модерни, единствени по рода си модели, вдъхновени от богатото наследство на нашата компания“, казва Ann-Sofie Johansson, ръководител дизайн дамско облекло и творчески съветник в H&M, която също присъства на събитието.

 

„Визиите ми на Met Gala винаги са много инстинктивни – обичам да се насочвам от темата, но винаги искам да се чувствам напълно себе си и с уверено да се откроявам от останалите. Създадохме визия, за да отбележим един много специален момент в живота ми“, казва Adwoa Aboah.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *