• нд. апр. 28th, 2024

„GOD SAVE THE ART“ – изложба на Мира Бъчварова

ByПетър Ангелов

окт. 11, 2023

Ще се проведе изложба на изобразително изкуство и ревю с най-новите творби на ексцентричната дизайнеркаta Мира Бъчварова. Скандалната дизайнерка отново ще ви качи на полилея от кеф и емоции с нетрадиционно и шарматно представяне на Изложба и Ревю.

Изкуството да разголиш душата си : „GOD SAVE THE ART „
Откриване на Изложба & Ревю на Мира Бъчварова в галерията на Art hotel 158 , ул.Княз Борис l ,158 , на 02.11.23 от 19.00ч. Специален гост : DJ ALEXA‘S
Изложбата ще продължи от 02.11 – 07.11.23 включително.
На 07.11.23 – закриване на изложбата и Премиера на романа на Велика Ком – „Пепел,Рози и метаморфози“- 19.00ч.
Предстои ви да се потопите в света на фантазиите на творчеството . Мира Бъчварова ,ще покаже за пореден път ,че изкуството ще спаси света. Изложбата е от 40 картини – абстрактно изкуство ,модерно изкуство – маслена и акрилна техника. Ще има експонати на шапки и конструкции от различни перформанси на дизайнерката. Fashion show с най-новите й произведения на модното изкуство ,вдъхновени от Rock stars и нощния живот.

„В отговор на сентенцията : “God save the Queen” ,една от най-големите сили на света отговаря – “God save the Art” , a именно магията на фантазията ,там където света е тесен идва арта.. Когато вървим по улиците ,сме благодарни за красивите романтични сгради проектирани от древни архитекти по неописуемо въздействащ начин .Когато гледаме филми се възхищаваме на развихрения гениален ум на някой режисьор ,а когато наблюдаваме великите фрески на италианските майстори на скулптурата и изобразителното изкуство като ,че ли отлитаме за миг в рая. О, да изкуството е навсякъде и вие сте изкуство ,а моята роля е да облека душата ви със страст ,възхита , творчество .‘ – казва дизайнерката.“

Мира Бъчварова е български художник, костюмограф , художник костюми – театър, кино, клипове, пърформър, инсталационен и графичен творец, естет и културтрегер, новатор в израза си, моден дизайнер – авангардист. Кариерата й се характеризира като страстна, дори с остър публичен дебат. Скандализира обществото с нетрадиционните си модни пърформънси и изложби, в които настоява да разкаже поетично за драмите на обществото. Винаги засяга горещи наболели теми, които завоалира зад воала на модата и изкуството. Участва във филмови продукции, театрални постановки и видеа като дизайнер костюми. Зад гърба ѝ са и редица благотворителни акции. Мира Бъчварова е член на Съюза на Българските художници. Завършила е Националната Художествена Академия „Николай Павлович”–София, специалност „Художествено и пространствено оформление” при проф. Лозанов, проф. Йонов 2000 г., Образователна-квалификационна степен – Магистър. Средното си образование завършва в Техникум по облекло и дизайн „Вела Благоева”, специалност “Технолог на облеклото”. Тази година Мира Бъчварова получи награда за алтернативна и авангардна мода от Code fashion awards подиумът на Fashion week, театрални костюми, с което успява да направи мост между изкуството на театъра и модата.Носителка на редица отличия и награди в областта на модата – ‚Златна игла‘, „Код фешън ауардс“, ‚Бизнес жена на годината“ и др.
Фотограф : Любомир Христов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *