• пт. апр. 19th, 2024

Гледаме Джиро д’Италия 2023 по Eurosport

ByПетър Ангелов

май 4, 2023
  • Всеки етап от Джиро д’Италия ще бъде излъчван на живо в световен мащаб по каналите и платформите на Warner Bros. Discovery
  • Звездите на шосейните велосипеди Алберто Контадор, Йенс Фойгт и Адам Блайт ще правят репортажи по време на състезанието на живо
  • Нови иновации, включително студиото с добавена реалност Cube и безпрецедентен достъп до отборите, за да се предложи още по-задълбочено зрителско изживяване за феновете.

Изглежда като рай, усеща се като ад.“ Трудностите на шосейното колоездене ще бъдат разкрити, когато Джиро д’Италия даде началото на сезона на голямата обиколка на Италия, като всеки етап от най-непредсказуемата одисея в колоезденето ще може да се гледа на живо по каналите и платформите* Warner Bros. Discovery.

Джиро д’Италия е нещо повече от състезание по колоездене, то преминава през впечатляващи пейзажи и оживява регионалните общности. Трасето през 2023 г. ще бъде дълго близо 3500 км, които покриват триседмичното състезание, започващо на 6 май. В стартовия списък са включени 176 от най-великите колоездачи в света, които ще се борят за прочутата maglia rosa, а само най-издръжливите ще стигнат до финала в Рим на 28 май. Феновете могат да следят всичко по Eurosport.

Скот Йънг, главен вицепрезидент „съдържанието и продукция“, Warner Bros. Discovery Sports Europe, сподели: „Май е изключително вълнуващ и изпълнен с екшън период за нашето спортно съдържание на живо и ние се подготвяме да покажем някои от най-големите спортни събития, обичани от феновете по целия свят. Като дом на колоезденето и в ролята си на глобален телевизионен оператор на Джиро д’Италия ще показваме на живо всеки етап за зрителите, както и ще въвеждаме иновации, за да разкажем историите на отборите и колоездачите и да свържем по-добре феновете със състезателите“.

Освен че ще проследим всички събития от мъжката надпревара, вече представяме на живо и женската ‘голяма обиколка’  като част от мисията ни да постигнем равнопоставеност в елитния мъжки и женски спорт и да популяризираме начинанията и историите на изключително талантливите жени, които се състезават на шосейните велосипеди. Всеки почитател на колоезденето ще намери по нещо за себе си, а непредсказуемостта ще допринесе за един завладяващ период на съревнование от световна класа.“

ВСЕКИ ЕТАП НА ЖИВО
Warner Bros. Discovery ще покаже всички 21 етапа от Джиро д’Италия на живо и по заявка. Зрителите в Европа могат да гледат цялото действие по Discovery+, GCN+ и приложението на Eurosport, като телевизионното предаване ще се излъчва по каналите на Eurosport, а феновете по света ще могат да се насладят на непрекъснато излъчване чрез GCN+.

ПАНТЕОНЪТ НА ЗВЕЗДИТЕ В КОЛОЕЗДЕНЕТО УЧАСТВА В ОТРАЗЯВАНЕТО
Международният екип за представяне на Warner Bros. Discovery през 2023 г. се състои от някои от най-големите имена, които са се състезавали през последните години, включително двукратния победител в Джиро д’Италия Алберто Контадор. Той ще предава препятствията пред състезателите от задната седалка на мотоциклет на WBD, за да пренесе зрителите в сърцето на действието. Той ще си подели задълженията с другия победител в етапа Йенс Фойгт, както и с Адам Блайт, който в кариерата си е участвал три пъти във водещото италианско етапно състезание.

Те ще бъдат подкрепяни от международния екип на WBD, базиран в студиото на The Cube (Кубът) в Лондон, включващ Орла Шенауи, двукратния участник Дан Лойд и 12-кратния победител в етапа на Джиро д’Италия – Роби Макюън, които ще използват опита си, за да анализират за феновете всяко голямо отдлечаване, изкачване и спринт.

ГЛОБАЛНО ПОКРИТИЕ, ЛОКАЛНА ПЕРСПЕКТИВА
Отразявайки величието на регионалното многообразие на Италия, международното покритие на Warner Bros. Discovery ще се отличава с локални предавания в седем различни държави, водени от най-разпознаваемите експерти като Филип Жилбер (Франция), Бърни Айзел (Германия), Брайън Холм (Дания) и Рикардо Магрини (Италия).

Локален контекст:
Великобритания и англоговорящ свят:  The Breakaway
Италия:  Cycling 360
Испания: La Montonera
Франция: Les Rois de la Pedale
Дания: Radio Tour
Германия: Velo Club
Нидерландия:  Kop Over Kop

НОВО СЪДЪРЖАНИЕ
През 2023 г. феновете ще получат безпрецедентен достъп до състезаващите се отбори и колоездачи като част от уникалната инициатива на Warner Bros. Discovery за споделяне на допълнително съдържание. На зрителите ще бъдат предоставени видеоклипове зад кулисите от хотелите и автобусите на отборите, както и ексклузивни интервюта с важните участници от всеки отбор в ключови моменти по време на етапите, за да им помогнат да се доближат до действието повече от всякога.

В допълнение към излъчването в реално време феновете ще могат да се насладят на допълнително съдържание за колоездене по време на Джиро д’Италия, включително новите оригинални филми на GCN+ Nibali: The Final Year, който предлага безпрецедентен достъп до двукратния шампион Винченцо Нибали с лични спомени за невероятните върхове и спадове в кариерата му, и Giro ’88, който включва непоказвани досега кадри от състезанието и интервюта с Анди Хампстен и Франко Чиочоли, които споделят своите необикновени преживявания от един от най-прочутите дни в историята на Джиро д’Италия по време на състезанието през 1988 г. Освен тези две заглавия има повече от 150 ексклузивни пълнометражни документални филма на GCN+ в допълнение към предаванията на живо и по заявка, анализите и акцентите от състезанията, достъпни по всяко време и чрез всяко устройство.

Седмичното колоездачно шоу на Eurosport ще продължи да се излъчва всеки вторник и ще включва ексклузивни интервюта и рубрики с някои от най-големите имена в спорта, включително последните гости Ремко Евенепоел, който тази година ще се бори за розовата фланелка, Матийо ван дер Поел и действащата шампионка на Джиро д’Италия Дона Анемиек ван Влеутен. Всички новини, мнения и отзиви на журналистите от Eurosport ще продължат да информират феновете на колоезденето, където и да се намират, чрез сайта Eurosport.com.

В интервю за предаването „Колоездачно шоу“ на Eurosport x GCN настоящият световен шампион в шосейните състезания Ремко Евенепоел обсъди целите си за Джиро д’Италия: „Ще се опитам да спечеля етап или повече от един етап и да се представя добре в генералното класиране. Със сигурност ще е трудно. Винаги си казвам, че не можеш да спечелиш всяко състезание, не така работи колоезденето. Ще дам максимума от себе си на всяко състезание, ще се опитам да отида за победа на всяко състезание, но това не винаги е възможно„.  

СВРЪХАНАЛИЗ
Отличеното с награди студио The Cube ще предостави най-модерните инструменти за виртуална реалност и анализ на Джиро д’Италия за първи път след успешния дебют в колоезденето по време на миналогодишната Тур дьо Франс. Неговите нововъведения, включително уникалният инклинометър, който изследва скоростта на колоездача спрямо наклона на трасето, авангардните 3D сценични презентации и поглъщащите фонове, ще пренесат зрителите в Италия и ще помогнат да се обясни как се развива действието, както никога досега.

АНГАЖИРАНИ С ЖЕНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ
106-ото издание на мъжкото Джиро е предшественик на десететапното състезание за жени – Giro Donne – което се очаква да се проведе от 30 юни до 9 юли. Действащата шампионка Анемик ван Влеутен, която ще се оттегли през 2023 г., се надява да запази розовата фланелка, която спечели през 2022 г. Очаква се скоро да бъдат публикувани повече подробности за състезанието.

Сезонът на голямата обиколка при жените стартира на 1 май с първата в историята La Vuelta Femenina, която се разшири от предишния си формат на еднодневно състезание. Чрез постоянния си ангажимент към женското колоездене и мисията си да постигне равенство между половете чрез отразяване на живо, съдържание и разказване на истории Warner Bros. Discovery ще покаже всеки етап от La Vuelta Femenina; Tour de France Femmes и Giro Donne през 2023 г.

В разговор ексклузивно за предаването „Колоездачно шоу“ на Eurosport и GCN трикратната победителка Анемик ван Влеутен сподели целите си преди последния си сезон: „Аз съм човек, който винаги гледа напред. Понякога трябва да се принудя наистина да се насладя на някои моменти и да осъзная какво съм постигнала. Все още съм убеден, че мога да се подобря още малко, имам някои детайли и все още някои цели и задачи, за да се усъвършенствам. Моята движеща сила никога не е била победата, тя винаги е черешката на тортата. За мен това е да бъда там в точния момент, да се боря за победата, да бъда част от играта и да бъда част от забавлението за хората, които гледат у дома.“

ИЗДИГАНЕ НА ДЖИРОТО ДО НОВИ ВИСОТИ
Допълнителното съдържние на Eurosport под мотото „Изглежда като рай, усеща се като ад“ ще се излъчва едновременно по време на Джиро д’Италия в каналите на Warner Bros. Discovery, за да покаже трудността на състезанието и да привлече спортните фенове да станат свидетели на едно от най-трудните предизвикателства в колоезденето.

Warner Bros. Discovery продължава да достига до нови аудитории с предложението си за колоездене на живо, като увеличава аудиторията си за стрийминг с 6 % на годишна база – благодарение на повече фенове, които гледат състезания по discovery+, който е увеличил аудиторията си за колоездене с повече от половината за същия период. Някои от най-големите състезания през сезона досега също отбелязаха двуцифрено увеличение на телевизионната аудитория в сравнение с 2022 г., включително по време на Милано-Сан Ремо (+16%), Париж-Ница (+13%) и Страде Бианше (+10%).  

През 2022 г. Джиро д’Италия беше спечелено от австралиеца Джай Хиндли, който взе своята първа победа в голямата обиколка. Тази година множество шампиони, сред които белгиецът Ремко Евенепоел, словенецът Примож Роглич, колумбиецът Наиро Кинтана и британците Джерайнт Томас и Тао Гейгън Харт, ще се изправят колело до колело в гладиаторския си стремеж да добавят още трофеи в колекцията си.

Джиро д’Италия 2023 започва от 14:30 ч. местно време в събота, 6 май, по Eurosport 1 (и на discovery+, GCN+ и приложението на Eurosport за пазарите, на които са достъпни) с индивидуално изпитание за време, което ще даде началото на първия етап. Състезанието завършва с 21-ия етап, който финишира в Рим в неделя, 28 май, с излъчване от 14:30 ч. българско време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *