• ср. апр. 24th, 2024

Случаите на Корморан Страйк: сбъркан по рождение вече е в HBO Max

ByПетър Ангелов

фев. 10, 2023

Базиран на криминалните бестселъри на Робърт Галбрайт, напрегнатият драматичен сериал Корморан Страйк се завръща за дългоочакван новсезон.  Първи епизод на Случаите на Корморан Страйк: сбъркан по рождение вече е наличен в стрийминг платформата HBO Max с нова история за разплитане – мистериозното изчезване на жена преди няколко десетилетия.

В главната роля на детектива-ветеран отново виждаме Том Бърк, както и познати лица от предните сезони.  Корморан е бивш ветеран от войната, който работи като частен детектив. Той е главният герой на историята и неговата характерна черта определя емоционалното ядро ​​на сериала през всички сезони. Новият включва общо четири епизода, всеки с времетраене от около час.

Какво да очакваме от Случаите на Корморан Страйк: сбъркан по рождение:

Прибирайки се в Корнуол, ветеранът от войната, детектив Корморан Страйк (Том Бърк), получава поръчка от жена, търсеща помощ за откриването на майка си, д-р Марго Бамборо, изчезнала през 1974 г. Заинтригувани от мисълта за да разгадаят случай на почти 40 години – Страйк и неговата доверена партньорка в разследванията Робин Елакът (Холидей Грейнджър) се съгласяват да поемат задачата, която се оказва в дяволски сложна. Докато двойката се насочва към неблагонадеждни свидетели, заподозрени и дори известен сериен убиец, Страйк трябва да се справи с опустошителна семейна диагноза, а Робин жонглира със сложен развод.

Останалата част от поддържащия актьорски състав включва Софи Уорд като Анна Фипс, Холидей Грейнджър като Робин Елакот и Сутара Гейл като Ким Съливан.

Корморан Страйк е един от най-запомнящите се и отличителни детективи в криминалната литература днес, а Робърт Гълбрайт, е сред най-известните писатели в жанра, избран за престижната награда CWA Gold Dagger през 2015 г. и Theakston Old Peculier за криминален роман на годината през 2016 г.

Телевизионен сериал за BBC One, HBO и Warner Bros. е базиран на най-продаваните криминални романи на Дж. К. Роулинг, написани под псевдонима Робърт Галбрайт. Warner Bros. държи интернационалните права за сериала.

Нов епизод ще е наличен в HBO Max всеки следващ вторник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *