• чт. апр. 18th, 2024

Carducci с почетен приз за принос в мъжката модата

ByПетър Ангелов

юни 27, 2021

Бляскавото отличие бранда Carducci получи на официална церемония на годишните награди за мода, стил, бизнес – гр. Варна, организирани от дизайнера Красимир Недялков, единственият български дизайнер подгрявал ревюто на Пако Рабан в Зала 1 на НДК-София. Раздадени бяха 30 статуетки в различни категории.

За нас е огромна чест, че именно ние получихме статуетката в категория „Мъжка мода„, споделиха в социалните медии от бранда.

Статуетка и сертификат бяха връчени лично на Виолета Донкова, собственикът на марката за България.
“Тази награда е плод на нашата мисия, за която работим дълги години. Да пътуваме заедно с мъжете в света на модата. Имаме удоволствието наши клиенти да бъдат мъже, които обичат да бъдат забелязвани, оставяйки отпечатък със своя стил и изтънченост. Точно заради тях ние ще продължим да следваме най-новите тенденции, минавайки отвъд въображението.

Искаме да благодарим на всички хора замесени в огранизацията на това събитие, както и на всички наши клиенти, без които тази награда нямаше да бъде факт. И тъй като всяко пътуване е хубаво, когато е споделено, помнете, че ние винаги ще сме до вас.” сподели още Виолета Донкова, собственик на Carducci България.

Историята на Carducci

Историята на италианската фамилия започва през 1835г. с Джозуе Кардучи – поет, учител, критик и обществен деец, роден в област Пиетрасанта.

Две поколения по-късно, човекът който полага началото на модна къща Carducci е Зино Кардучи. Впечатлен от добре изглеждащите господа в костюми и усвоил текстилния занаят, в края на 40-те, Зино отваря малко ателие за мъжки облекла във Флоренция.

През 60-те години, вдъхновени от успеха на баща си, двамата синове – Лео и Давид Кардучи доразвиват марката като започват изработката на дамски дрехи, по нищо не отстъпващи на наложилите се haute couture къщи. Така в средата на 60-те братята Кардучи притежават 8 магазина в Европа и обличат едни от най-значимите имена в киноиндустрията.

Наложила се на пазара с качествени платове и луксозни стоки, Carducci разполага с производствени заводи в Турция и развита търговска мрежа в Европа, Южна Африка, Дубай и Русия.

Философията на Carducci e микс от италиански корени, безупречен шев и игра на цветове. Стимулирани от артистичния директор Осман Узун, колекциите мъжки костюми са съчетание от контрасти между спортния и официалния стил. Съвременна и същевременно автентична Carducci въплъщава същността на италианската изработка на мъжки облекла и предлага радикално модерен подход към начина на живот.” споделя Атанас Лазсров, експерт лайфстайл и медии.

www.carducci.bg

Facebook страница на Carducci

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *