• сб. юли 20th, 2024

КОНЦЕРТА С КАУЗА „С ПЕСЕН И СТИХ В СЪРЦАТА“ СТАРТИРАТ ОТ В РУСЕ НА 11 ЮНИ

ByПетър Ангелов

юни 13, 2024

Концертът е на 2 септември от 20 часа в гр. Русе в Летния театър на Военния клуб към Министерството на отбраната. С него се дава старт на Националното турне, което подкрепя обществено значимите за обществото ни каузи: Информационна кампанията „Да сверим биологичния си часовник навреме“ – за превенция и подкрепа на младите хора с репродуктивни проблеми „За повече българска музика в националния ефир“. Те са базирани върху важни социални проблеми, чието разрешаване ще се отрази положително и благоприятно върху българското общество.

Обичаните изпълнители от поп и рок сцената Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Милена Славова, Коцето Калки, Искрен Пецов, Росица Ганева, Дует „ШИК“, „Дует с кауза“ – Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Дует WEIL, Вокално трио „DEJA VU“, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“, Красимир Недялков, Група „Жестим“ прегърнаха мисията да бъдат посланици на доброто. Чрез красотата на българската музика и поезия дават гласност на една от актуалните теми на нашето общество, свързана с борбата срещу демографската криза в България.

Събитието се провежда със съдействието на Община Русе и кмета Милчо Пенчев, а специални гости са децата и младежите от “Студио Икономов“ – гр. Русе с ръководител Вили Икономов.

Варна, Плевен Шумен, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Добрич, Разград, Габрово, Велико Търново са другите градове от кампанията, в които публиката ще се наслади на златните български хитове.

Концертът е достъпен за хора с увреден слух. Специално участие има групата за синхронно пеене и танци „Жестим“, които представят песните с жест и мимика – езикът на глухите хора в България.

Ще се насладим на хубава българска музика, ще се заредим с поезия и ще споделим пред широката аудитория лични истории на „специалните жени“ – жените, преминали по пътя на репродуктивните проблеми и инвитро процедурите, като фокусираме вниманието върху важността от превенция. 

Мотото на всички участници е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

Организатори: Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“. Събитията се провежда с помощта на Конфедерация по труда „Подкрепа“. Партньори са Фондация „Искам бебе“, Сдружение Спринт Проджект, „Жени с кауза“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, ХайЛайф, Сдружение „Тишина“, вестник „Труд“.

Кампанията се провежда с подкрепата на КОМИСИЯТА ПО ТРУДА, СОЦИАЛНАТА И ДЕМОГРАФСКАТА ПОЛИТИКА И КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА И МЕДИИ КЪМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

БИЛЕТИ:

🎟️ Онлайн: https://www.eventim.bg/bg/bileti/turne-s-kauzi-s-pesen-i-stih-v-srcata-ruse-leten-teatr-pri-voenen-klub-1422552/performance.html

🎟️ Онлайн: https://bilet.bg/bg/events/koncert-s-kauza-gr-ruse-5002-5002

🎟️ Онлайн: https://epaygo.bg/2313315042

🎟 https://grabo.bg/ruse/kontzert-s-kauza-09vtr6

🎟️ На касите на EasyPay

🎟️ На касата на Доходното здание – Русе

🎟️ На касата на Държавна опера Русе

КАУЗИ:

Информационната кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“

Дава повече гласност на обществено значимата кауза, свързана с репродуктивното здраве на младите хора в България и в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Целта е да предоставим информация за превенция и насърчаване на жените на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Изследването дава възможност за преценка, бъдещ избор, според съвременната медицина и вземане на адекватни мерки.

Събитията създават предпоставка за положителна социална промяна на обществото към темата, свързана с репродуктивните проблеми на все по-млади хора в България, дават възможност за срещи на местно ниво с жени, които са се сблъскали с проблема и предоставя възможност за обмяна на опит, допринася за емоционалното въздействие чрез изкуство за привличане вниманието към социално-значимата тема – превенция и навременни изследвания за установяване на репродуктивните възможности в ранна възраст.

По време на събитията ще бъдат разпространени рекламни материали /листовки/ с полезна информация по темата за репродуктивното здраве. Участниците са посланици на благородната мисия, а събитията се очертават като емблематични и достъпни за широката публика.

Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“

Инициативата се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици. Целта на кампанията е да се даде гласност на каузата за съхраняване на българската култура, българския език и националната ни идентичност като цяло. Реализирането на проекта ни позволява да го превърнем в една мащабна ежегодна кампания с национално-обществено значение. Обединяването на усилията, с малки крачки, ще ни даде възможност да вървим към големи победи и възможност за изразяване на социалната си позиция.

Популяризиране на българския жестов език /БЖЕ/ и творчеството на хората с нарушен слух

Хората със слухови нарушения в България стават все по-видими в нашето общество, именно чрез въвеждане на Закона за българския жестов език, неговото популяризиране и включването му в творческата и културна сфера. Причина за това е стремежът към социализация и пълноценна интеграция в обществото както от страна на хората с различни увреждания, така и от цялото ни общество.

Събитията са достъпни за хора с увреден слух. Песните ще се представят от актьори с увреден слух от група за синхронно пеене и танци „Жестим“ чрез жест и мимика – езикът на глухите хора в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *