• сб. юли 20th, 2024

Тази вечер е второто издание на Фестивала на торта Гараш

ByПетър Ангелов

сеп. 16, 2023

На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат да се включат в шоколадовия празник – Фестивал на тортата Гараш.

И този път той се организира от Община Русе, ОП „Русе арт“, като в подготовката активно са включени и представители на бизнеса и местните културни институти.

Гостите на събитието ще имат възможността да преживеят лично емоцията и да се пренесат в атмосферата на времето на Коста Гараш – създателя на рецептата на едноименния сладкиш. За деца и възрастни ще се проведат  конкурси, състезания, кулинарни работилници и демонстрации.

В програмата се включват и Държавна опера – Русе, Регионален исторически музей – Русе, Държавен театър „Сава Огнянов“ и други млади и активни ентусиасти, които с дейността си променят облика на Русе всеки ден.

Кулминацията за жителите и гостите на града ще е концертът на световно известния изпълнител от 90-те години – НАНА, на кея. Дует с кауза – Атанас Лазаров и Галя Георгиева подгряват голямата звезда НАНА със своя нов хит “Спри“, който се радва на топъл прием от страна на меломаните. Други популярни лица също ще вземат участие в събитието.

Фестивалът на торта Гараш съвпада със изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в рамките на проекта „Sports for Green Deal“, реализиран по програма Еразъм+Спорт. В тази връзка събитието ще събере още повече посетители и ще се превърне в двоен празник за града.

Община Русе има желание Фестивалът на торта Гараш да се утвърди като ежегоден и тематичен за региона. Очаквайте скоро и подробна програма за събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *