• вт. юни 25th, 2024

ANICON е колаборация на Kосплей и Японска култура.

ByПетър Ангелов

ное. 10, 2022

ANICON 2022 e най-новото Аниме събитие в България, което ще се проведе на 12-ти и 13-ти ноември в  зала Витоша на Интер Експо Център, София. То се отличава от всички други Аниме мероприятия,  започнало като менторска инициатива обучаваща група тийнейджъри аниме фенове, как да организират събития, ANICON прераства в масово събитие въплъщаващо тяхното хоби и между културната дейност на ментора им Албена Джоунс. Като престижен международен организатор и водещ на обучения и събития чрез ANICON oрганизаторът Албена Интернашънъл цели не само всички любители да се насладят на уникалното Аниме косплей шоу което са подготвили многобройните талантливи участници, но и всички посетители да разширят междукултурните си познания чрез сценичните представяния и тематичните щандове на изложението.

На сцената на ANICON ще бъде показана демонстрация на чаена церемония, японските модни тенденции ще бъдат отразени по неповторим начин чрез частна кимоно колекция за продажба и модно ревю на дизайни вдъхновени от Япония. Пред публиката и журито ще бъдат представени десетки косплей персонажи които ще се съревновават за първото място, ще има интерактивни игри, интервюта с инфлуенсъри, естествено менторска презентация и много, много колоритни кей-поп танци.

Щандовете на ANICON ще предлагат разнообразие от тематични сувенири, мърчандайз, ръчно изработени изделия и аксесоари, бижута, томбола с японски награди и тематичен фото кът от нашите партньори  Honest Cospaly. Посетителите ще могат да се включат в уъркшопове по Оригами, Калиграфия, Омамори – правене на японски амулет и Хайку – писане на кратко японско стихотворение, чрез съдействието на възпитаниците от японските паралелки на 18-то СУ „Уилям Гладстон”.

Спонсори на ANICON  са Chatime, Пекарна Прованс и вода ЛЕДИНА, а специален гост е кей-поп групата LCL.    
ANICON е букет от интересни прояви на визуални и творчески форми на японското изкуство, това прави събитието привлекателно за всички възрастови групи отворени към едно по-различно изживяване. Заповядайте  тази събота и неделя 12-ти 13-ти ноември в зала Витоша, Интер Експо Център, вратите отварят в 11ч. начало на програмата 12.30ч.  Очакваме ви!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *