• нд. юни 23rd, 2024

“Нямаш място в нашия град“ с предпремиера в Перник

ByПетър Ангелов

сеп. 21, 2022

Филмът гледаме в HBO Мах от 6-ти октомври

 

HBO Max и българската продуцентска компания Smarty Pants Shooter направиха ексклузивна предпремиера на съвместния си документален филм „Нямаш място в нашия град“ в автентична среда в Двореца на културата в град Перник вчера пред журналисти и фенове от фен клуб „Миньор“ Перник. ТРЕЙЛЪР

Вижте повече в галерията от снимки.

 

На събитието присъстваха създателите на филма от страна на българската продуцентска компания – режисьорът Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова, Ханка Кастелицова от HBO, изпълнителен продуцент на филма от страна на HBO, както и Димитър Нойков, управител на HBO за България.

 

„Нямаш място в нашия град“ е четвърта копродукция на HBO от България и първа под марката HBO Max, което ще даде на филма възможност да бъде гледан в стрийминг платформата от 6 октомври в над 20 европейски държави. Темите, които филма разглежда – липсата на развитие в бивши индустриални градове, фенските общности и търсенето място в обществото са общовалидни и това е предпоставка филмът да бъде интересен не само за българска, но и за интернационала широка аудитория. В него са представени истински истории на реални хора от агитката на футболния клуб, отвъд клишето за Перник и неговите граждани, без да бъдат романтизирани или оценявани, давайки поле за интерпретация от зрителя.

 

Тази седмица е и фестивалната премиера на лентата на родна земя в рамките на София Документал.

 

Историята от бившия миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, ще бъде достъпна за гледане в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery от 6 октомври в над 20 територии, сред които България, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва.

 

“Нямаш място в нашия град” е продукция на българската компания Smarty Pants Shooter в копродукция с HBO Max. Режисьор и оператор е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на филма е дело на Стоян Велинов. Звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Сценаристи са Мариана Събева, Николай Стефанов и Ралица Големанова. Постпродукция – Концепт студио. Филмът ще бъде наличен на всички територии на HBO в Европа (над 20), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

 

За Николай Стефанов:

Николай Стефанов завършва магистратура по операторско майсторство през 2003 г. и експериментира с различни визуални стилове за филми, сериали и телевизионни формати. Режисира два средно дълги документални филма през 2016 и 2018 г. Разглеждайки важни и чувствителни социални теми, “Нямаш място в нашия град” (2022) е първият му пълнометражен документален филм. Следващият проект на Николай Стефанов е в развитие в рамките на престижната международна програма за документални филми EURODOC.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *