• сб. апр. 20th, 2024

Проведе се официалната церемония на осмите Годишни национални награди на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/ 2022

ByПетър Ангелов

юли 21, 2022

Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/ връчи призове в 23 категории на 30 общини в България. Освен за сполучливо ръководство, общините бяха отличавани за осъществените вложения във възстановяването на градска среда, инфраструктурата, дигитализация, иновации и икономическо развитие, опазване на културното наследство, образованието, младежка активност, спорт, социална ангажираност и други сфери.

Тазгодишните носители на награди бяха поздравени от председателя на Асоциацията Ергин Емин.

Основният критерий на журито за определяне на призьорите в годишните награди на АБГР са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Над 100 души, представители на местните власти, общинските, областните администрации в България, общинските съвети и партньори на Асоциацията участваха и в Конференцията на тема: Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие“, организирана от Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/, която се проведе в рамките на два дни – 14 и 15 юли в СПА комплекса в село Старосел, община Хисаря.

Специален музикален поздрав към гостите отправиха поп изпълнителката Галя Георгиева, най-добрия ПР на 2020 година Атанас Лазаров, с когото имат вече три успешни дуета, както и фронтменът и създателят на група Спринт – легендата на рок музиката Пейо Пеев.

Галя Георгиева сподели на гостите за съвместната инициатива, в която участват заедно с още колеги и с Фондация „Мечта за дете“ – Националната кампания „Роди дете в България“ и Информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Тя се провежда за трета поредна година с подкрепата на зам.-кмета на Столична община Албена Атанасова, и в нея се включват все повече градове.

Ръководството на Асоциация на българските градове и региони /АБГР/ в лицето на зам.-председателя г-н Евтим Евтимов и председателя г-н Ергин Емин с радост припознаха инициативата и заявиха готовност да привлекат повече градове – членове на Асоциацията, за подкрепа и включване в мисията за борбата срещу демографската криза в България.

Събитието се реализира в партньорство с Фондация „Конрад Аденауер“, УНСС, Асоциация на българските градове и региони (АБГР), Виваком.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *