• чт. апр. 25th, 2024

От МАГАМА: Здрав скалп за здрава коса (снимки)

ByПетър Ангелов

фев. 15, 2022

Възхитително обръщаме поглед към разкошните коси.

Дали сме ги видели на пост в социалните мрежи, списания или в реклама винаги будят у нас възхищение и едно мъничко гласче ни нашепва “Искам и аз такава разкошна коса!”.

Като оставим на страна рекламите обръщате ли внимание на вашата коса, или ежедневното измиване с шампоан смятате, че е напълно достатъчно?
Казано и доказано е, че ако имате здрав скалп косата ви ще израства здрава и красива!

Специалистите от салон Магама ще ви споделят няколко важни момента, за да имате здрав скалп и винаги красива и изключително впечатляваща коса!

Грижа за скалпа

Когато имате балансирана и здрава кожа на главата, почти сигурно е, че и косата ви ще е изключителна. Тук няма да говорим за специфични случаи, в които поради различни хормонални дисбаланси има хора със здрав скалп и без никаква коса 

Грижата за скалпа е от особено значение, защото всички космени фоликули на главата се подхранват именно от доброто кръвообращение на скалпа. Комбинацията от подходящ продукт и масаж е супер активатор и стимулатор за израстването на красива и здрава коса.

Себорея и мазен скалп

Най-често изявените проблеми със скалпа като мазен или себореен скалп или, появата на пърхот дори и себореен дерматит предизвикват дискомфорт, сърбеж, зачервявания и при изключително тежки случаи и рани на главата.

Подобен род проблеми се срещат все по-често при хора изложени на замърсявания в градска среда. Себореята и нейните разновидности засягат все по-често по-млади хора както жени така и  мъже. Най-добре е да се доверите на вашия фризьор, който познава добре вашата коса или да направите консултация с дерматолог или трихолог. Нашите клиенти в салона имат привилегията да бъдат обгрижени с подходящите продукти за себорея и мазен скалп.

Къде е ключът за красива коса?

Използваме продукти, които имат успокояващо действие като Ice cool шампоан на Kadiffe! Съдържа метов елемент, който леко охлажда скалпа и подобрява кръвообращението. Това стимулира правилния растеж на косата. Шампоанът има високо pH 11,5, което позволява излющването на излишните кожни образувания, премахва замърсяванията както от натрупани продукти така и от замърсявания като смог и химикали. Това успокоява скалпа и подобрява неговия вид. Редовната му употреба прави косата ви жизнена, здрава и с красив блясък. При наши клиенти след 3-4 измивания се забелязва осезаемо подобрение на себорея, както и регулиране на мазен скалп.

Масаж

Когато измивате косата си винаги правете лек масаж на скалпа. Това допълнително ще стимулира кръвообращението и ще активира по-доброто усвояване на полезните съставки от измиващите и подхранващи продукти. Правете зигзакообразни движения на главата за около 2-3 мин. Това освен, че ще подейства добре на здравето на вашата коса действа и отпускащо на цялото тяло като може да облекчи главоболие или мигрена.

Допълнително подхранване

Финалният щрих е важен за разкошната коса. Обемна и с изключителен блясък ще бъде вашата коса като нанесете няколко капки от безценните масла като Арган или Макадамия! Освен страхотен аромат като на  парфюм, косата ви ще бъде мека, гладка и с изключителен блясък.

Ние от салон Магама сме до вас във всяка стъпка в грижата за вашата великолепна коса!
Запишете си час на 0898777740 или 070090074
София, ул. Дамян Груев 46

magama.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *