• вт. апр. 16th, 2024

Адриана Николаева за Боуен терапията

ByПетър Ангелов

фев. 10, 2022

Адриана Николаева – боуен терапевт разказва за всичко свързано с Боуен терапията и нейните лечебни свойства.

– Разкажи ни какво представлява Техниката Боуен?

Техниката Боуен е лечебна терапия внасяща баланс в нашето тяло, настройвайки го да се „самолекува“. Тялото ни има способност да се справя сам само с проблемите възникващи на психическо или на физическо ниво. Чрез провокация на „лекарят“ вътре в нас, Боуен осъществява процес на само възстановяване.

– От къде произхожда?

Произхожда от Австралия. Създател на тази терапия е Том Боуен. Роден в началото на миналия век през 1916 г. в семейство на английски преселници. Том Боуен е бил дърводелец. Когато го питали как е открил удивителната си техника, той е отговарял, че е „Дар от Бога!“

– За кого е подходящ?

Боуен терапията е за тези, които искат да подобрят качеството на живот, за тези които искат да живеят без болка и да имат душевен комфорт. Изключително полезна е за хора подложени на стрес в работата и ежедневието си. Подходяща терапия за бременни жени и бебета, т.к. не може да се приемат медикаменти и Боуен се явява чудесен начин за справяне при възникване на здравословни проблеми.

– Моля, сподели с нас твоя опит като Боуен практикуващ?

Жена на 52 години с главоболие от близо 30 години. Всекидневно в следобедните часове приема силни медикаменти. След първият сеанс, приема на медикаменти е намалял до 2 пъти в седмицата. След втора сесия е имала поносими болки, но не е приемала медикаменти и след третата сесия главоболието ѝ напълно отшумя.

Жена с прещипан нерв – когато дойде едвам движеше краката. Трудно се качи на масажното легло, трябваше и помощ. По време на сеанса почувства мека топлина по гърба и заспа. След процедурата сама без чужда помощ слезна от кушетката и сама се облече. Направихме още няколко сеанса, като ги разредихме във времето.

Бременна жена в 6-я месец. Беше качила килограми, много я болеше кръста и идваше при мен. Докато роди си изкара безпроблемно бременността, а след раждането продължихме с Боуен за по-бързото ѝ възстановяване, т.к. раждането беше секцио, работехме с бебето за коликите.

– Как започна всичко?

Всичко започна след едно мое посещение при Боуен терапевт. Имах здравословен проблем. Бях оперирана с усложнения и не се възстановявах. Бях млада с активен начин на живот и това много ми тежеше. Постоянните болки и ходения по доктори и процедури, които имаха слаб ефект ме накараха да пробвам поредната терапия. Така записах час при Боуен терапевт и за голямо мое учудване след първата процедура болките започнаха да намаляват. Още няколко сеанса и болките изчезнаха. Това ми даде кураж, че ще мога да водя нормален начин на живот и да се грижа и помагам на хората с които се сблъсквам в живота.

За контакти с Адриана Николаева – 0988895215

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *