• сб. апр. 20th, 2024

Проектирайте своите кухненски шкафове така, че да бъдат максимално удобни за използване

ByПетър Ангелов

фев. 4, 2022

Определено можем да кажем с убеденост, че кухненското помещение е сърцето на дома и е може би най-важната стая в цялото жилище. Ето защо е от съществено значение да проектираме своята кухненска мебелировка по възможно най-удобния и функционален начин, изцяло съобразявайки се със собствените си домакински нужди и потребности. Когато стане дума за кухненски шкафове, то в съзнанието ни изникват въпроси, свързани с възможността от съхранение и прибиране на всички налични предмети, съдове и посуда. Не бива да забравяме, че красивата и удобна кухня е подредената кухня – за да не цари хаос и бъркотия в помещението, е от съществено значение да направим възможно всички предмети да бъдат щателно и внимателно съхранени, скрити от погледа.

Ето защо е от съществено значение за красотата, уюта и функционалността на помещението  да подберем подходящи кухненски шкафове, взимайки предвид собствените си домакински нужди. Ако сте решили да спазвате стандартното проектиране, то тогава вероятно ще заложите на горен и долен кухненски ред. Този тип дизайн на кухнята се е доказал във времето като много удобен и функционален за използване. Обикновено в горния кухненски ред разполагаме чаши, подправки, различни видове аксесоари. Често се срещат витрините като красиво допълнение към дизайна на шкафовете. Отделно към тях можете да добавите осветление, за да придадете повече уют и стил на кухнята. Не е никак лоша идея и да заложите на открити рафтове – по този начин лесно ще внедрите сякаш повече пространство и ширина на кухненското помещение.

Долният кухненски ред обикновено се състои от чекмеджета, единични и двойни шкафове, които са идеалното място за съхранение на по-големи кухненски съдове и посуда. Безпроблемно съхранявайте там чинии, купи, тенджери, тави и тигани. Изградете си своеобразен шкаф под мивката, където да прибирате препарати, гъби и други почистващи предмети. Така винаги всичко необходимо ще ви е на една ръка разстояние. През последните години голяма популярност добиха и уредите за вграждане, които също се превръщат в част от интериора на шкафовете. В горния кухненски ред необезпокоявано можете да си вградите микровълнова фурна или кафе машина например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *