• чт. апр. 18th, 2024

Защо е препоръчително да инвестираме в маркови парфюми, отколкото в имитации

ByПетър Ангелов

фев. 4, 2022

Всеизвестен факт е, че няма човек, който да не обича аромати и прекрасни благоухания – носенето на изтънчена парфюмерия до голяма степен определя елегантността и изискаността, с които ще се характеризира външният ни вид. Едва ли сред вас няма и такива, които не веднъж да се чудили в какъв тип продукти да инвестират финансите си – дали е разумно да изберем имитациите, или е в пъти по-добре да заложим на класиката и да си пазаруваме само маркови парфюми?

В днешната статия ще се опитаме да дадем необходимия и важен отговор на този въпрос. Съвсем нормално е човек да се изкуши да даде по-малка сума пари за даден продукт. Важният въпрос тук е да се опитаме да определим доколко подобна инвестиция си заслужава всъщност и доколко пазаруването на имитации и фалшификати на маркови парфюми е безопасно за крайния клиент.

Покупката на маркови парфюми е обвързана тясно с високото качество и залагането на доказало се име в парфюмерийния свят. Тези критерии не са никак за подценяване – всички оригинални и маркови парфюми се характеризират с безупречност и професионализъм, свързан с тяхното създаване и лансиране. Не е маловажно да се спомене и фактът, че всички маркови парфюми подлежат на разнообразие от изследвания за поносимост, най-вече дерматологични. Кожата е най-големият огран в човешкото тяло, именно нейната роля е да ни служи като бариерен щит. Впръскването на субстанции с недоказан произход може категорично да ни повлияе негативно под формата на обриви и алергии.

В този ред на мисли бихме могли да кажем, че не е никак разумно да купуваме имитации без обозначен произход. Не бихме могли да знаем как ще се отрази върху кожата ни съставът на дадена есенция. Също си струва да се спомене, че имитациите по никакъв начин не могат да се сравнят по дълготрайност и интензитет с оригиналните ухания. Това, от своя страна, ни провокира да се пръскаме с повече, а оттам – и да купуваме по-често. Лесно можем да сметнем, че закупуването на имитации, вместо на маркови парфюми, дори е възможно да ни излезе по-скъпо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *