• чт. апр. 18th, 2024

Роксана против расизма: До кога ще се делим?

ByПетър Ангелов

сеп. 9, 2021

Балканската звезда Роксана, успя да изненада приятно многобройните си почитатели, с включване на живо в нейната официална Facebook страница. Над 10 000 души гледаха певицата и коментираха с нея през цялото време.

ВИЖ/ LIVE НА РОКСАНА ВЪВ FACEBOOK

Темите, които обичаната от малки и големи Роксана засегна бяха много, сред които и нови задачи на участниците в конкурса „Пей с мен 2 – дуетът“. Малко след като обяви задачите, Роксана рязко смени тона и засегна тема, която бе много коментирана в последните дни, а именно повишаването на майчинството и пенсиите.

Роксана сподели че е изключително възмутена от нещо, което е прочела в социалните мрежи, а още по-неприятно изненадана е останала от факта, че нейна колежка е споделила грозното и расистко изказване. Текстът е бил към статия за увеличаване на майчинството, а възмутен човек е написал, че сега циганските майки не просто няма да спрат да раждат, а ще раждат още повече.

Роксана не се сдържа и видимо разярена, попита до кога ще има расизъм и до кога ще се делим на цигани и българи? Певицата не се държа и даде редица примери, с които се обоснова, че голям процент от ромското съсловие живеят в Европа и много от тях са вече с престижно образование и се радват на живота си.

ВИЖ/ LIVE НА РОКСАНА ВЪВ FACEBOOK

Припомняме ви че тази година, Роксана стана „Кралица на ромите и ромската музика“. Певицата умело защити титлата си както с хитове, така и с защита и се обедини против расизма, както и се обяви в подкрепа на българските майки. Красивата Рокси получи одобрението на меломаните и на всички в живото включване, а най-често се виждане „Обичаме те!“, „Браво, Рокси!“ и много суперлативи.

Припомняме ви също, че тази година, Роксана подкрепи българско семейство, което не можеше да осигури абитуриентски тоалети на децата си, а певицата обяви конкурс и облече две българчета. И не, тук не подчертаваме и не толерираме разделението, просто искаме да ви покажем какво направи една популярна личност от ромски произход. В колко още благотворителни инициативи е участвала Роксана, само тя знае, но това е доказателство за голямото сърце на Рокси, освен певческият ѝ талант.

Меломаните очакват с огромно вълнение всеки следващ проект на Роксана, която обещава да не ги разочарова и да представя само качествени проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *