• пт. апр. 19th, 2024

Кампанията „Роди дете в България“ стартира серия от благотворителни концерти

ByПетър Ангелов

авг. 16, 2021

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ„РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ „започва с благотворителните си концерти в страната с подкрепа на Министерство на културата и Столична община.

Легендарната рок група „СПРИНТ“ /Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев/ и обичани поп изпълнители обединяват концертите си в съвместно турне, посветено на Националната благотворителна кампания „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ 2021.

В концертите участват още поп изпълнителката Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“, и емблематичния глас на БГ радио – Атанас Стоянов.

В концертите и в подкрепа на Каузата се присъединиха Dragomir DraganovДрагомир Драганов, Богдан Томов, Георги Низамов и PR на годината 2020 – звездният Атанас Лазаров. Те ще бъдат специални гости в различните градове, които станаха домакини и част от инициативата.

Турнето стартира с четири концерта през месец август 2021 г., а именно:
20 август – Бобошево /открита сцена/
28 август – Поморие /НЦ „Просвета 1888“/
29 август – Бургас /Открита сцена „Охлюва/
30 август – Св. Влас /Амфитеатър „Арена“ – Диневи/ и ще продължи и през есента в други градове.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимата кауза, апелираща за повече деца, родени в България.
Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България.

Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и инициатор на кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ – Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Рок група „СПРИНТ“ ще зарадва своите почитатели с най-популярните си хитове, както и с песни от новия албум на групата „Галактика“.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерство на културата – Програма за подкрепа на творчески проекти в областта на сценичните изкуства 2020 г.
Основни партньори в кампания „Роди Дете в България“ са медиен портал МамаЗона“ и Умна Пелена Pine Smart– първите умни пелени в света в помощ на всеки родител.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *