• нд. юни 23rd, 2024

НАЙ-ГОЛЯМОТО СОЦИАЛНО ГРАДЧЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ В СОЦИАЛНАТА СФЕРА СЕ ПРОВЕЖДА В СОФИЯ ПОД НАДСЛОВ „1 ЮНИ – ДЕНЯТ Е НА ВСИЧКИ ДЕЦА“

ByПетър Ангелов

юни 1, 2021

Нуртен Юнсев Дел Луче пристигна от Анталия за да зарадва децата

Под патронажа на зам.-кмета на Столична община – Албена Атанасова се провежда най-голямото социално градче за обмяна на опит и предаване знания за социално подпомагане на деца и младежи. Събитието се провежда по повод празника на детето под надслов „1 юни – Денят на всички деца“ .

На празника, в специално разположени шатри, представители на различни неправителствени организации – доставчици на социални услуги на територията на Столична община и социални заведения за деца и младежи популяризират своята дейност пред широката общественост. Към инициативата на Столична община се включиха Сдружение „Информация и консултации“, Фондация „Надежда за малките“, Фондация „Светът на Мария“, Фондация „Конкордия България“, Сдружение „Център за психологически изследвания”, Фондация „Надежда“ Сдружение „Каритас – София“, Сдружение „Съюз на слепите в България“ Фондация „Агапедия България“ Фондация „За нашите деца“, Фондация „Хора с големи сърца“, Сдружение „Тишина“ /Център за социална рехабилитация и интеграция „Чудеса“/, Фондация „Здраве и социално развитие“, Асоциация на родители на деца с епилепсия /АЕРДЕ/, Фондация „Мечта за дете“ и други, както и представители на заведения за социални услуги на територията на Столична община.
Всички те презентираха своята дейност и представиха социални, творчески, образователни и други активности в подкрепа на деца и младежи на зам. кмета Албена Атанасова, на общинския съветник Анна Стойкова и на всички гости на събитието. Събитието е пример за доброто партньорство със всички работещи в социалната сфера и даде заявка за привличане на още неправителствени партньори и бъдеще подобни ивенти.

Специална изненада за децата са високопроходимите аварийно-спасителни автомобили за аварийно-спасителни дейности при бедствия аварии, демонстрирани от служителите на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които се отзовават на помощ при всички граждани в нужда.

Екипът на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ към Столична община подготви много забавни игри и викторини, конкурси за рисунки, приказни герои, които водят децата в света на забавленията, пълен с лакомства, подаръци и игри. В продължение на 4 дни, деца от различни социални групи и техните родите се веселят заедно и се забавляват със специално организирана театрална и концертна програма със участието на Балетна школа „Алиса“, Театър „Веселушко“, Шоуто на Кипчев, Валерия Войкова, Дует Цеци и Неци, Дария Георгиева, Борис Стойнов, Ангелина Петева, Арт Център Стринжендо и ДВГ „Сладки пуканки“, ДВГ „Палави ноти, „Веселите зъбки“ /театър с Цецо от „Семейни войни“/, 144 СУ „Народни будители“, Теди Шоу, 127 ДГ „Слънце“ и Школата на Катина „Мюзик бокс“, 129 ДГ „Приказен свят“ – Талант, спорт, стил с Таня Пеневска, Децата на Център „Чудеса, Преходно жилище „Делфини“, Белослава Костадинова /представена от нейния вокален педагог Румяна Коцева/, Вокално студио „Артес“, Театър „Мим – Арт“, Вокална формация „Светулковци“ – Читалище Светлина, Танцова школа на клуб „Огледало“.

Специални гости са Богдан Томов, Трио „Елеганс“, Галя Георгиева и група „Жестим“, EVA, Drago Drums School, група „Атлантик“, група „Хоризонт“, група „Спринт“, Николай Кипчев, Теди Георгиев, най-популярния водещ в българския радио ефир Атанас Стоянов – БГ радио и специалния гост от Анталия Нуртен Юнсев Дел Луче, които се включиха с програма и за по-малки и за по-пораснали деца. Част от дните, посветени на децата станаха и популярни и обичани лица от театралните, музикални и спортните среди.

Децата имаха възможност да посетят съвестната инициатива под надслов „Опознай природата“, а Столичната регионална здравна инспекция се включи в инициативата с отбелязване на Световния ден без тютюн на 31 май под надслов „Реши и се откажи!“.

За доброто настроение на децата допринесоха и дарителите от Стоков базар „Илиянци“, Кидсо БГ, „Нестле България“ АД, „Милмекс“ ООД, Кока кола Хеленик Къмпъни, „Чипита България“ АД, Mac Donalds, KFC (Самекс ЕООД и Ам Рест ЕООД), Инициативата „Дете на годината“.

Нуртен Юнсев Дел Луче пристигна от Анталия за да зарадва децата
Снимка за спомен с актьора Георги Мамалев преди да се качи на голямата сцена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *