• сб. юли 20th, 2024

„Винена личност на Балканите“ ще бъде избрана за първи път на Балканския международен винен конкурс и фестивал 2021

ByПетър Ангелов

май 18, 2021

Юбилейното издание на Балканския международен винен конкурс е първото, на което ще бъде връчен специалния приз „Винена личност на Балканите“ за доказания принос през годините при промотирането на вината от Балканите, местните сортове и култура. Отличеният ще получи плакет на специална Гала вечеря, на която ще се обявят наградите “Best of Show” за всяка страна след края на конкурсната част на мащабния винен форум, който ще се състои от 2 до 4 юни в Скопие.

Поради рекордния брой мостри, които ще бъдат оценявани в конкурса, журито за първи път е в състав от 18 души – винени експерти от 10 държави.

Текат последни дни, в които изби от целия балкански регион могат да се регистрират за участие в конкурса. Победителите и носителят на Гранд Трофея за “Най-добро вино на Балканите”ще бъдат обявени по време на фестивалната част от The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF). По традиция тя се провежда на открито в специално изграденото „винено градче“ в пространството пред НДК. Столичани и гости на града ще имат възможността да се насладят на най-доброто от балканските вино, музика и храна между 17 и 19 юни.

“Остават броени дни до началото на 10-ото юбилейно издание на The Balkans International Wine Competition & Festival. Целият екип се вълнува, защото за десет години успяхме да постигнем много. Балканското вино е на авансцената и имена като Джансис Робинсън MW го определят като следващия хит в света на виното. И това е така. За последните 10 години ние ежегодно се убеждаваме в повишаването на качестово на вината от балканските страни. Емоцията ни е голяма, чакаме с нетърпение да разберем кой ще е носителят на Гранд Трофея и на Трофеите в отделните категории. Програмата за юбилейното издание тепърва започва. Всички колеги и любители на балканското вино могат да очакват много богата програма, която ще обявим след Конкурса и Фестивала”, споделя Галина Нифору, директор на BIWCF.

Регистрацията за участие в Балканския международен винен конкурс и фестивал продължава до 21 май 2021. Повече информация и указания може да намерите на www.balkanswine.eu.

Балканският международен винен конкурс и фестивал 2020 се осъществява с подкрепата на Столична община, Българска търговско-промишлена палата, Wines of Macedonia както и с медийното партньорство на All Wine Stories, Vino & Fino magazine, Sofiaadventures, Visitskopje, Vinopedia, Winepeople.ro, In your pocket, ivanasimjanovska.com, Autentika, Turističke priče, Moto Pfohe Rent a Car, Exporter.bg, Apollowine.com, Hit-bg.com, WineBG.info, списание Твоят бизнес, b2b media.bg, InFoodVeritas.com, ExpoWorld.bg, Agro TV, Стандарт, Trio.bg, White Water, АИДБ, Аз чета, Жената днес, Jasmin.bg, bgtourism.bg, SlowTours.bg, Agronovinite.com, Winetours.bg, Wineo.bg, Bulgaria Wine Тours, Bulgaria Wine Тours, Fresh Cuts of Life, WineTourMaker.com, Exotic Wine Travel, bgvipnews.eu, hotpressbg.com, bulgarianews.bg, green-news.bg, Culinarytourism.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *